Woning isoleren Bellefontaine

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bellefontaine? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld de garage isoleren of isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hieronder tref je nuttige informatie over isolatie Bellefontaine. We bespreken onderwerpen als triple glas en Pur Isolatieplaten. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-bellefontaine-6730

 • Een flink lagere energierekening
 • Een gezond leefklimaat
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Minder last van ongedierte
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieLuxemburg
GemeenteTintigny
Postcode6730
Gasverbruik20.060 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€163,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop vind jij de meest populaire onderdelen om je woning in Bellefontaine te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bellefontaine kan zeer goedkoop (plusminus € 920 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €275 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen variëren rond €1750 en de besparing loopt op tot €265 p/jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bellefontaine kost gemiddeld €5650. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €970. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12800. Dit levert op plusminus €930 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens onderscheiden we verscheidene interessante uitvoeringen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bellefontaine (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiebewuste maatschappij? Isoleren van woning/huis in Bellefontaine is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2525 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1375 per jaar. Op ons isolatie portaal tref je de verwachte kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Bellefontaine. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4050)
€835
(€5650)
€1050
(€9350)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€255
(€2650)
€365
(€3200)
Spouwmuur€315
(€825)
€460
(€2200)
€835
(€3500)
HR++ glas€245
(€2750)
€275
(€3325)
€390
(€4950)
isolatie bellefontaine 6730

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Bellefontaine?

Waarom zou ik mijn woning in Bellefontaine isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Eneco en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Ook neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100, dat betekent een winst van 340 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande acties als isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hieronder komen we met een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Handy Home. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van isolatiepremie in Tintigny

Door te profiteren van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Tintigny voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tintigny
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Geholpen door het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Bellefontaine wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Bellefontaine voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Bellefontaine. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment