Woning isoleren Tintigny

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Tintigny? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren of tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Onderstaand tref je waardevolle informatie over isolatie Tintigny. Je leest uitvoerig over thema’s als isolatie van de spouw en soorten isolatiewaarden. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-tintigny-6730

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Einde van vochtproblemen
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Relatief snel te plaatsen
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieLuxemburg
GemeenteTintigny
Postcode6730
Gasverbruik20.250 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€159,19

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf zie je de meest interessante stappen om jullie woning in Tintigny te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Tintigny is financieel toegankelijk beginnend bij € 840 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven variëren rond €1600 en het resultaat is zo’n €220 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, folie, dekens, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Tintigny kost je zo’n €4450. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1080. De besparing loopt op tot €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Dit levert op zo’n €790, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Ook zijn er allerlei vaak toegepaste mogelijkheden. Hierna behandelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Tintigny (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en tegelijk een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Tintigny kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2400 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website tref je de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Tintigny. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3550)
€855
(€5900)
€950
(€9800)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€260
(€2450)
€315
(€2700)
Spouwmuur€200
(€825)
€560
(€2100)
€870
(€3250)
HR++ glas€245
(€2975)
€310
(€3825)
€395
(€5150)
isolatie tintigny 6730

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Simson
 • Illbruck
 • Ursa
 • HPX

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Tintigny?

Wat is het voordeel van mijn woning in Tintigny isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een maatschappij als Mega of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3525, dat betekent een winst van 315, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke werkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op deze website check je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Dema, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Tintigny

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Tintigny aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Tintigny
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Door middel van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Tintigny wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Tintigny voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Tintigny. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een prettig leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment