Woning isoleren Haren

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Haren? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een aantal stappen als isolatie van schuine dak en tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Onderstaand vind je uitgebreide informatie over isolatie Haren. Bijvoorbeeld items als tochtprofielen en houtwol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-haren-3700

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een prettiger en gezonder huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Kan snel aangebracht worden
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gasverbruik20.100 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€163,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf achterhaal je de populairste toepassingen om een woning in Haren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Haren kan erg voordelig (vanaf zo’n € 940 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €260 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, isolatiechape, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Haren kost ongeveer €5450. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12900. Het voordeel is zo’n €760, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we verschillende aantrekkelijke oplossingen. Hieronder bespreken we de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Haren (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of een bewuste gemeenschap? Isoleren van een huis in Haren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2750 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina ontdek je de hoogte van de investering op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Haren. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3150)
€765
(€4650)
€1000
(€9800)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€220
(€2500)
€360
(€2850)
Spouwmuur€240
(€1525)
€480
(€2150)
€950
(€3575)
HR++ glas€215
(€1925)
€310
(€3025)
€415
(€4975)
isolatie haren 3700

Erkende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Haren?

Waarom moet ook ik mijn huis in Haren isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Essent en Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125, waarbij u een besparing realiseert van €315 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hieronder ontdek je kort & bondige info over veel gebruikte types. Te koop bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Tongeren

Met hulp van de huidige premies wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Tongeren op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tongeren
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Dankzij de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Haren wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Haren voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Haren. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en structureel lagere energielasten. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een aangename leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment