Woning isoleren Berg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Berg? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een aantal stappen als plat dak isoleren of radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Berg. Denk aan zaken als je spouwmuur isoleren en condensvorming. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-berg-3700

 • Snel terugverdiend
 • Een optimaal wooncomfort
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Relatief snel te plaatsen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gasverbruik20.080 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€163,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand check je de meest interessante toepassingen om jullie woning in Berg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Berg kan erg voordelig (vanaf plusminus € 890 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €190 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn zo’n €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €205, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Berg kost plusminus €4750. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1230. De potentiële besparing ligt op €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12300. Het voordeel is plusminus €900 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast zijn er verschillende rendabele mogelijkheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Berg (juli 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een energiebewuste samenleving? Isoleren van jouw woning in Berg kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2100 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1450 per jaar. Op isolatiespecialisten.be komen we met de totale prijs op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Berg. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3500)
€875
(€4850)
€1040
(€8750)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€255
(€1600)
€335
(€3450)
Spouwmuur€375
(€1100)
€520
(€2675)
€830
(€3450)
HR++ glas€250
(€2925)
€340
(€4075)
€430
(€5325)
isolatie berg 3700

Gangbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Berg?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Berg isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Mega of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3775 en besparen tot €220 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige activiteiten zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je meer info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over isolatiepremie in Tongeren

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Tongeren voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tongeren
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Berg wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Berg voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Berg. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een aangenaam klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment