Woning isoleren Blandain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Blandain? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. enkele acties als buitenmuren isoleren of warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website ontdek je nuttige informatie over isolatie Blandain. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals schuimstrips en PIR isolatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-blandain-7522

 • Lagere maandlasten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7522
Gasverbruik22.050 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€168,94

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop lees jij de meest populaire onderdelen om je woning in Blandain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Blandain is goedkoop (ongeveer € 810 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De tarieven zijn gemiddeld €2000 en je bespaart al snel €260 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Blandain kost om en nabij de €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1160. De besparing loopt op tot €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. Het rendement is om en nabij €880 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we nog meer interessante mogelijkheden. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Blandain (juli 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of wellicht een energiebewuste maatschappij? Isoleren van de woning in Blandain is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2175 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 p/jaar. Op deze website berekenen we de verwachte kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Blandain. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4350)
€705
(€7450)
€990
(€8800)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€230
(€2400)
€385
(€2950)
Spouwmuur€360
(€900)
€700
(€2300)
€935
(€3675)
HR++ glas€250
(€2875)
€305
(€3800)
€430
(€4425)
isolatie blandain 7522

Interessante Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Blandain?

Waarom mijn woning in Blandain isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier als Eneco en Poweo, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Verder merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €4000 en dat bespaart tot €340 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Zo zie je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Handy Home, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Tournai

Met behulp van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Tournai voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Blandain wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Blandain voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Blandain. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment