Woning isoleren Saint-Maur

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Saint-Maur? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Via haalbare maatregelen zoals vliering isoleren of tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be ontdek je diverse informatie over isolatie Saint-Maur. Je leest uitvoerig over items als isolatie van schuine dak en verschillende materialen. Direct aan de slag? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-saint-maur-7500

 • Minder energiekosten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Draag bij aan een milieu
 • Rust en comfort in huis
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7500
Gasverbruik21.960 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€167,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website achterhaal jij de meest interessante methodes om je woning in Saint-Maur te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Saint-Maur is goed te betalen (om en nabij de € 880 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €230 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn zo’n €1800 en het bespaart circa €230 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, dekens, folie, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Saint-Maur kost +/- €4800. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11300. Het rendement is ongeveer €800 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we nog meer vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Saint-Maur (februari 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en een groenere maatschappij? Isoleren van een huis in Saint-Maur kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2275 m3. De besparing komt neer op €1325 per jaar. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Saint-Maur. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3800)
€745
(€5300)
€1040
(€9400)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€180
(€2200)
€370
(€3300)
Spouwmuur€265
(€775)
€510
(€1950)
€825
(€3250)
HR++ glas€220
(€2100)
€270
(€3900)
€450
(€4875)
isolatie saint-maur 7500

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Saint-Maur?

Waarom mijn woning in Saint-Maur isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Eneco of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3050, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Zo ontdekt u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide maatregelen als vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Te koop bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Dema, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Brico. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over isolatiepremie in Tournai

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Tournai in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Saint-Maur wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Saint-Maur voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Saint-Maur. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een aangenaam warm huis en bespaart veel energie. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment