Woning isoleren Templeuve

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Templeuve? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna vind je handige informatie over isolatie Templeuve. We staan stil bij onderwerpen als de binnengevel isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-templeuve-7520

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een optimaal leefklimaat
 • Een verantwoorde warme woning
 • Minder last van lawaai van straat
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7520
Gasverbruik22.030 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€168,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Verderop tref je de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Templeuve te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Templeuve is goed te betalen (vanaf € 840 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €215 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De kosten zijn ongeveer €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €280 p/jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Templeuve kost gemiddeld €5750. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. Het rendement is zo’n €830 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we diverse mogelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Templeuve (februari 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of wellicht een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Templeuve is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1475 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal berekenen we de hoogte van de investering zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Templeuve. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4300)
€675
(€5400)
€1180
(€8450)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€185
(€2450)
€340
(€2800)
Spouwmuur€355
(€1475)
€700
(€2475)
€810
(€3525)
HR++ glas€240
(€2800)
€260
(€3325)
€385
(€4700)
isolatie templeuve 7520

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Templeuve?

Waarom zou ik mijn huis in Templeuve isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Mega of Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3025, dat betekent een winst van 230, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Onderstaand tref je een samenvatting van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Brico, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: is erg brandbaar

Belangrijke details over isolatiepremie in Tournai

Mede door de huidige premies wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Tournai voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Dankzij ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Templeuve wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Templeuve voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Templeuve. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden jou een gezond leefklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment