Woning isoleren Barry

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Barry? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld binnenmuren isoleren en isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze pagina bekijk je handige informatie over isolatie Barry. Denk aan thema’s als buisisolatie en soorten isolatiewaarden. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-barry-7534

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Goed voor het milieu
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7534
Gasverbruik22.130 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€170,17

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina check jij de meest toegepaste stappen om jullie woning in Barry te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Barry kan zeer goedkoop (om en nabij de € 980 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €200 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De kosten zijn ongeveer €1725 en je bespaart al snel €260, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Barry kost gemiddeld €5450. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1230. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11800. De winst is om en nabij €760 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zien we nog een aantal mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest populaire opties.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Barry (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een huis in Barry is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2500 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 per jaar. Op ons isolatie portaal vind je de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Barry. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4250)
€635
(€6700)
€1090
(€9700)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€240
(€2600)
€330
(€2800)
Spouwmuur€205
(€1575)
€650
(€2025)
€950
(€3175)
HR++ glas€220
(€2050)
€285
(€3900)
€450
(€4500)
isolatie barry 7534

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Barry?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Barry isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Luminus of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3025, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide acties als isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je een samenvatting van veel gebruikte types. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Big Mat, Handy Home, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Tournai

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Tournai aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente speciaal voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Geholpen door tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Barry wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Barry voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Barry. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een gezond wooncomfort en bespaart veel energie. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment