Woning isoleren Hertain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hertain? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. haalbare maatregelen als isolatie buitenkant gevel en isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal check je diverse informatie over isolatie Hertain. Bijvoorbeeld thema’s als de bodem isoleren en R-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-hertain-7522

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7522
Gasverbruik22.060 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€169,09

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina lees jij de meest rendabele onderdelen om je woning in Hertain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hertain is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 900 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €275 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De kosten zijn zo’n €1825 en de potentiële besparing ligt op €265 per jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hertain kost ongeveer €5750. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1040. De besparing loopt op tot €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Het rendement is plusminus €990 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we nog meer populaire alternatieven. In de volgende paragraaf behandelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Hertain (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en ook een duurzame wereld? Isoleren van jouw woning in Hertain is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2825 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1475 (jaarlijks). Onderstaand vind je de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Hertain. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3550)
€815
(€7400)
€1170
(€8450)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€240
(€2300)
€335
(€2800)
Spouwmuur€250
(€900)
€630
(€2400)
€945
(€3575)
HR++ glas€210
(€1850)
€275
(€4025)
€360
(€5025)
isolatie hertain 7522

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Meer weten over het isolatiebedrijf in Hertain?

Waarom moet ook ik mijn huis in Hertain isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieleverancier als Watz en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3175 en besparen tot €250 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende projecten als isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze website lees je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Big Mat, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over isolatiepremie in Tournai

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Tournai voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Hertain wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, gammele muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hertain voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Hertain. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een aangenaam warm huis en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een gezond binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment