Woning isoleren Lamain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Lamain? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals de zolder isoleren of kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal vind je handige informatie over isolatie Lamain. We bespreken items als de spouw isoleren en spouwanker. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-lamain-7522

 • Interessante terugverdientijd
 • Een prettige leefomgeving
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Beter energielabel

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7522
Gasverbruik22.070 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€169,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna tref je de populairste methodes om jullie woning in Lamain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Lamain is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 840 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €190 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn gemiddeld €1925 en je bespaart al snel €265 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Lamain kost +/- €4500. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €13100. Het rendement is om en nabij €830 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast noemen we diverse interessante opties. Hierna vermelden we de populairste opties.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Lamain (februari 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of wellicht een groenere maatschappij? Isoleren van jouw woning in Lamain is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2900 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 op jaarbasis. Hieronder bekijk je de verwachte kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Lamain. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4100)
€885
(€5300)
€950
(€9400)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€235
(€2600)
€300
(€3400)
Spouwmuur€395
(€1675)
€720
(€2725)
€860
(€3275)
HR++ glas€230
(€2375)
€320
(€3825)
€390
(€5300)
isolatie lamain 7522

Bekende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Meer weten over het isolatiebedrijf in Lamain?

Wat is het voordeel van mijn woning in Lamain isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Watz of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3600, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €310 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote projecten als isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Onderstaand komen we met een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Brico, Hubo, Gamma, Dema. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Tournai

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Tournai aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Op basis van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Lamain wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Met een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Lamain voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Lamain. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen bieden jou een comfortabele leefomgeving en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment