Woning isoleren Trois-Ponts

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Trois-Ponts? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel als isolatie van de kruipruimte en radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Hieronder vind je bruikbare informatie over isolatie Trois-Ponts. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolatie van de gevel en warmtelekken. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-trois-ponts-4980

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Bescherm tegen vocht
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Geluidswerende werking
 • Beter energielabel

ProvincieLuik
GemeenteTrois-Ponts
Postcode4980
Gasverbruik23.030 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€170,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina achterhaal jij de populairste methodes om je woning in Trois-Ponts te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Trois-Ponts is goedkoop (vanaf € 960 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €245 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn ongeveer €1700 en de potentiële besparing ligt op €245, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Trois-Ponts kost +/- €5750. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Daarmee bespaar je ongeveer €780, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we verschillende mogelijke alternatieven. In het volgende overzicht bespreken we de populairste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Trois-Ponts (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en een energiebewuste samenleving? Isoleren van de woning in Trois-Ponts is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2800 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de kosten (bij benadering) zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Trois-Ponts. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per optie tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4100)
€755
(€7250)
€940
(€9550)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€200
(€1600)
€395
(€3300)
Spouwmuur€325
(€1200)
€440
(€2625)
€885
(€3600)
HR++ glas€230
(€1950)
€330
(€4250)
€430
(€4750)
isolatie trois-ponts 4980

Gangbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Knauf Insulation
 • Isover

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Trois-Ponts?

Waarom zou ik mijn huis in Trois-Ponts isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Eneco en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3125 en geeft een besparing van €350 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide acties zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hieronder check je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Trois-Ponts

Mede door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Trois-Ponts in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Trois-Ponts
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Trois-Ponts wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Trois-Ponts voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Trois-Ponts. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren in een optimaal leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment