Woning isoleren Gentinnes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Gentinnes? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld je dak isoleren of deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Gentinnes. We gaan aan de slag met onderwerpen als deuren isoleren en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-gentinnes-1450

 • Lagere energierekening
 • Een gezond klimaat in huis
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Minder geluid van buiten
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieWaals Brabant
GemeenteChastre
Postcode1450
Gasverbruik20.760 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€162,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna vind jij de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Gentinnes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Gentinnes is goed te betalen (al vanaf € 730 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn ongeveer €1725 en de potentiële besparing ligt op €220 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Gentinnes kost doorgaans €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €990. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12600. Daarmee bespaar je circa €920, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we meerdere rendabele vormen. Hieronder beschrijven we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Gentinnes (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Gentinnes is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2850 m3. Dat is dus al gauw €825 per jaar. Op isolatiespecialisten.be tref je de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiespecialist in Gentinnes. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3800)
€665
(€4850)
€1160
(€8800)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€270
(€1650)
€355
(€2750)
Spouwmuur€355
(€875)
€640
(€2525)
€935
(€3400)
HR++ glas€240
(€2350)
€325
(€3425)
€380
(€5200)
isolatie gentinnes 1450

Actuele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Gentinnes?

Waarom zou ik mijn woning in Gentinnes isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieleverancier als Luminus of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3750 en dat bespaart tot €335, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Onderstaand tref je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Gamma. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Chastre

Door een speciale premie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Chastre kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chastre
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Via tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Gentinnes wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, oude muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Gentinnes voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Gentinnes. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een comfortabele leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment