Woning isoleren Vaux-Sur-Sûre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vaux-Sur-Sûre? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een isolatiemaatregel als dakisolatie of verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je nuttige informatie over isolatie Vaux-Sur-Sûre. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolatie van de buitengevel en ventilatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-vaux-sur-sure-6640

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een aangenaam leefklimaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Een warmere én stillere woning
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieLuxemburg
GemeenteVaux-Sur-Sûre
Postcode6640
Gasverbruik20.160 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€164,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna achterhaal jij de meest interessante werkzaamheden om je woning in Vaux-Sur-Sûre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Vaux-Sur-Sûre is aantrekkelijk (al vanaf € 720 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €240 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1650 en de potentiële besparing ligt op €195 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Vaux-Sur-Sûre kost om en nabij de €4850. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12600. Het rendement is ong. €760 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we verscheidene vaak toegepaste werkzaamheden. Hierna benoemen we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Vaux-Sur-Sûre (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en natuurlijk een energiezuinige samenleving? Isoleren van een woning in Vaux-Sur-Sûre is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 per 12 maanden. Hierna komen we met de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Vaux-Sur-Sûre. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3350)
€745
(€5550)
€1230
(€8650)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€225
(€2600)
€325
(€3000)
Spouwmuur€220
(€1400)
€680
(€1900)
€845
(€3675)
HR++ glas€190
(€2450)
€300
(€3700)
€400
(€4475)
isolatie vaux-sur-sure 6640

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Unilin
 • Bauder
 • IKO enertherm
 • Kingspan

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Vaux-Sur-Sûre?

Waarom juist nu mijn huis in Vaux-Sur-Sûre isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Luminus of Poweo, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3025 en besparen tot €300 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse klussen zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met kort & bondige info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Gamma, Big Mat, Handy Home, Dema, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over isolatiepremie in Vaux-Sur-Sûre

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Vaux-Sur-Sûre op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vaux-Sur-Sûre
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Met ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Vaux-Sur-Sûre wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Vaux-Sur-Sûre voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Vaux-Sur-Sûre. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een warm en comfortabel huis en bespaart veel energie. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment