Woning isoleren Hollange

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hollange? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van platte dak en isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina check je nuttige informatie over isolatie Hollange. We gaan aan de slag met topics als radiatorfolie en houten vloer isoleren. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-hollange-6637

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Brandbeschermend
 • Een hoger energielabel

ProvincieLuxemburg
GemeenteFauvillers
Postcode6637
Gasverbruik23.640 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€173,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna tref jij de interessantste methodes om jullie woning in Hollange te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hollange is betaalbaar (vanaf € 830 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De kosten zijn gemiddeld €1775 en het resultaat is zo’n €245 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hollange kost doorgaans €5100. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1180. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11700. Dit levert op ongeveer €940 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook kennen we diverse populaire uitvoeringen. In het gedeelte hierna benoemen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Hollange (mei 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijkertijd een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van de woning in Hollange is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2900 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1300 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal bekijk je de totale kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Hollange. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per oplossing tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3500)
€715
(€7450)
€1130
(€8900)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€205
(€1750)
€370
(€3200)
Spouwmuur€260
(€1525)
€520
(€2300)
€930
(€3400)
HR++ glas€195
(€2300)
€300
(€3725)
€390
(€5100)
isolatie hollange 6637

Interessante Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Hollange?

Waarom moet ook ik mijn huis in Hollange isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Engie of Antargaz, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3950 en dat bespaart tot €245 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide klussen als gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze pagina vind je een samenvatting van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Gamma, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Fauvillers

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Fauvillers kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fauvillers
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hollange wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Hollange voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Hollange. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment