Woning isoleren Petite-Chapelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Petite-Chapelle? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van muren of radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website tref je handige informatie over isolatie Petite-Chapelle. Je komt meer te weten over items als de spouwmuur isoleren en warmtelekken. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-petite-chapelle-5660

 • Een fors lagere energierekening
 • Een aangename leefomgeving
 • Draag bij aan een milieu
 • Tevens geluidsisolatie
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode5660
Gasverbruik23.420 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€172,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina check jij de meest toegepaste manieren om een woning in Petite-Chapelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Petite-Chapelle is interessant (vanaf zo’n € 900 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven bedragen zo’n €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Petite-Chapelle kost zo’n €4800. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1180. Het voordeel loopt al gauw op tot €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12600. Daarmee bespaar je ongeveer €820 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we nog een aantal mogelijke opties. In het gedeelte hierna praten we over de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Petite-Chapelle (februari 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of een groenere maatschappij? Isoleren van een woning in Petite-Chapelle is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder komen we met de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Petite-Chapelle. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3050)
€865
(€5400)
€1220
(€8250)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€290
(€2500)
€305
(€3300)
Spouwmuur€400
(€1650)
€590
(€1900)
€860
(€3000)
HR++ glas€250
(€2200)
€330
(€3050)
€405
(€4675)
isolatie petite-chapelle 5660

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Petite-Chapelle?

Wat is het voordeel van mijn woning in Petite-Chapelle isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij als Luminus of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3525, waarbij u een besparing realiseert van €285, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse activiteiten als isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hieronder bekijk je meer info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Couvin

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Couvin meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Couvin
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Petite-Chapelle wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verrotte muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Petite-Chapelle voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Petite-Chapelle. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een optimaal klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment