Woning isoleren Viroinval

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Viroinval? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een isolatiemaatregel als isolatie van de vliering en schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder tref je diverse informatie over isolatie Viroinval. We zoomen in op topics als isolatie van de kruipruimte en ventilatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-viroinval-5670

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Minder last van lawaai van straat
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieNamen
GemeenteViroinval
Postcode5670
Gasverbruik23.420 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€176,56

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje tref jij de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Viroinval te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Viroinval is betaalbaar (vanaf zo’n € 870 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €270 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De kosten liggen rond €2000 en het rendement ligt op zo’n €265 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, icynene, dekens, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Viroinval kost plusminus €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1170. De potentiële besparing ligt op €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. Je profiteert van ongeveer €930 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we allerlei mogelijke vormen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Viroinval (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van woning/huis in Viroinval kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2100 m3. De besparing komt neer op €900 per jaar. Hierna ontdek je de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Viroinval. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4050)
€855
(€5300)
€1180
(€9550)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€295
(€2550)
€390
(€3400)
Spouwmuur€330
(€825)
€690
(€2250)
€900
(€3400)
HR++ glas€190
(€2025)
€260
(€3450)
€415
(€4675)
isolatie viroinval 5670

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Meuwissen
 • Soprema
 • Delta
 • IKO enertherm

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Viroinval?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Viroinval isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder als Luminus of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525, waarbij u een besparing realiseert van €255 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Dan check je hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote acties als isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze website check je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Handy Home, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Dema. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Viroinval

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Viroinval voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Viroinval
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Viroinval wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Viroinval voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Viroinval. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment