Woning isoleren Dourbes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Dourbes? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van enkele acties zoals isolatie van de vloer of warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze website tref je uitgebreide informatie over isolatie Dourbes. Je leest uitvoerig over thema’s als isolatie van schuine dak en K-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-dourbes-5670

 • Veel minder betalen voor energie
 • Meer warmte en minder vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Eenvoudig aan te brengen
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieNamen
GemeenteViroinval
Postcode5670
Gasverbruik23.440 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€172,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand check jij de meest toegepaste methodes om jouw woning in Dourbes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Dourbes is goed te betalen (al vanaf +/- € 880 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €185 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn ongeveer €1850 en het rendement ligt op zo’n €205 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, icynene, dekens, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Dourbes kost je zo’n €5900. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12900. De winst is ong. €970, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens kennen we meerdere interessante mogelijkheden. In onderstaande tekst praten we over de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Dourbes (februari 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiebewuste wereld? Isoleren van de woning in Dourbes is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2675 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1350 (jaarlijks). Op deze pagina berekenen we de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Dourbes. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4350)
€705
(€4600)
€1000
(€8900)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€245
(€2050)
€360
(€3500)
Spouwmuur€320
(€825)
€460
(€2325)
€855
(€3650)
HR++ glas€245
(€2750)
€325
(€3725)
€405
(€4500)
isolatie dourbes 5670

Populaire Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Dourbes?

Waarom mijn woning in Dourbes isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Engie of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een aangenaam binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Verder biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3375 en besparen tot €275 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Zo analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige klussen als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Onderstaand tref je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Brico, Big Mat, Gamma, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Viroinval

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Viroinval aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Viroinval
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met behulp van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Dourbes wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Dourbes voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Dourbes. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment