Woning isoleren Boussu-En-Fagne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Boussu-En-Fagne? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een investering als bodemisolatie en isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Hieronder ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Boussu-En-Fagne. We bespreken vraagstukken over isolatie van de buitengevel en minerale wol. Direct aan de slag? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-boussu-en-fagne-5660

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een gezond binnenklimaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Minder geluid van buiten
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode5660
Gasverbruik23.320 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€177,27

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand tref jij de meest populaire methodes om een woning in Boussu-En-Fagne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Boussu-En-Fagne is voordeling (vanaf plusminus € 770 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €245 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De kosten liggen rond €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €185 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Boussu-En-Fagne kost zo’n €5650. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Het rendement is al snel €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. De winst is ong. €910 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zien we nog enkele rendabele alternatieven. Hieronder bespreken we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Boussu-En-Fagne (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en uiteraard een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een huis in Boussu-En-Fagne is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2300 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 per jaar. Op deze pagina bekijk je de totale prijs als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Boussu-En-Fagne. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4300)
€625
(€6950)
€1240
(€9050)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€185
(€1850)
€370
(€3450)
Spouwmuur€375
(€1525)
€740
(€2450)
€930
(€3125)
HR++ glas€205
(€2075)
€310
(€3275)
€385
(€5000)
isolatie boussu-en-fagne 5660

Gangbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Boussu-En-Fagne?

Waarom zou ik mijn woning in Boussu-En-Fagne isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een gezond wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3000 en besparen tot €215 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende acties als isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Onderstaand vind je nuttige informatie over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Hubo, Gamma, Dema, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over de huidige isolatiepremie in Couvin

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Couvin meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Couvin
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Boussu-En-Fagne wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om geen HR++ glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Boussu-En-Fagne voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Boussu-En-Fagne. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een gezond binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment