Woning isoleren Brûly-De-Pesche

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Brûly-De-Pesche? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een aantal stappen zoals de bodem isoleren en warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina komen we met diverse informatie over isolatie Brûly-De-Pesche. We staan stil bij thema’s als isolatie van de buitengevel en subsidie Isolatie februari 2024. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-bruly-de-pesche-5660

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een gezonde leefomgeving
 • Vermindering Milieu-impact
 • Weinig geluid in de woning
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode5660
Gasverbruik23.340 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€177,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand lees jij de meest toegepaste werkzaamheden om je woning in Brûly-De-Pesche te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Brûly-De-Pesche is interessant (plusminus € 920 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €200 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen zijn gemiddeld €1825 en de winst ligt rond de €215 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Brûly-De-Pesche kost plusminus €5200. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13200. Het rendement is ongeveer €840 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we verschillende vaak toegepaste opties. In het gedeelte hierna benoemen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Brûly-De-Pesche (februari 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiebewuste wereld? Isoleren van woning/huis in Brûly-De-Pesche is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2125 m3. Dat is dus al gauw €875 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal komen we met de gemiddelde kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Brûly-De-Pesche. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3650)
€865
(€6800)
€1080
(€8500)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€235
(€2000)
€310
(€3200)
Spouwmuur€395
(€1400)
€620
(€2775)
€850
(€3625)
HR++ glas€250
(€2925)
€325
(€3725)
€355
(€4800)
isolatie bruly-de-pesche 5660

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Brûly-De-Pesche?

Waarom moet ook ik mijn huis in Brûly-De-Pesche isoleren?

Een goede woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3325, waarbij u een besparing realiseert van €350 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke werkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze pagina komen we met kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Brico, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Couvin

Met hulp van de huidige premies wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Couvin aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Couvin
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Dankzij het advies hieronder kom je met een isolatieplan Brûly-De-Pesche wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Brûly-De-Pesche voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Brûly-De-Pesche. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden jou een aangename warme woning en veel minder stookkosten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment