Woning isoleren Pétigny

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Pétigny? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een investering als isolatie van de vloer en isolatie van de dakkapel kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze pagina vind je handige informatie over isolatie Pétigny. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van de bodem en ventilatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-petigny-5660

 • Veel minder betalen voor energie
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Groene investering
 • Buitengeluid absorberen
 • Toekomstbestendig

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode5660
Gasverbruik23.410 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€171,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna tref je de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Pétigny te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Pétigny is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 970 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten fluctueren rond de €1750 en de besparing loopt op tot €240 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, PUR schuim, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Pétigny kost om en nabij de €5900. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. Het voordeel loopt al gauw op tot €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Het voordeel is circa €920, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we allerlei aantrekkelijke vormen. In onderstaande tekst vermelden we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Pétigny (februari 2024)?

Wil jij lagere energielasten en een energiebewuste samenleving? Isoleren van woning/huis in Pétigny is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2850 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 (jaarlijks). Onderstaand check je de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiespecialist in Pétigny. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4350)
€705
(€6650)
€970
(€9750)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€295
(€1700)
€385
(€3050)
Spouwmuur€315
(€1400)
€700
(€2575)
€945
(€3600)
HR++ glas€245
(€2900)
€280
(€3225)
€430
(€5350)
isolatie petigny 5660

Actuele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Pétigny?

Waarom zou ik mijn huis in Pétigny isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een maatschappij zoals Watz of Trevion, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3825, dat betekent een winst van 335 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige projecten als isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Brico, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Couvin

Dankzij de huidige premies wordt je woning isoleren nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Couvin voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Couvin
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Via het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Pétigny wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn enkel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Pétigny voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Pétigny. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een prettig wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment