Woning isoleren Bleid

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bleid? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de garage of tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Onderstaand tref je uiteenlopende informatie over isolatie Bleid. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als isolatie van de kruipruimte en cellulose isolatie. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-bleid-6760

 • Significant lagere energiekosten
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Verantwoorde investering
 • Buitengeluid absorberen
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieLuxemburg
GemeenteVirton
Postcode6760
Gasverbruik20.180 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€164,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand achterhaal je de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Bleid te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bleid is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 830 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €215 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn zo’n €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, glaswol, folie, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Bleid kost plusminus €5550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1200. De besparing loopt op tot €730 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €13200. De winst is plusminus €940 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast kennen we nog enkele aantrekkelijke opties. Hieronder bespreken we de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Bleid (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van jouw huis in Bleid is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2400 m3. Dat komt neer op €1025 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de totale kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Bleid. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3400)
€685
(€6950)
€1040
(€9050)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€275
(€2300)
€350
(€3300)
Spouwmuur€265
(€950)
€660
(€2675)
€840
(€3275)
HR++ glas€235
(€2925)
€300
(€3175)
€420
(€4900)
isolatie bleid 6760

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Bleid?

Waarom zou ik mijn woning in Bleid isoleren?

Een solide woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Watz en Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3400 en dat bespaart tot €290, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige klussen als isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je praktische info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Gamma, Dema, Handy Home, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over isolatiepremie in Virton

Door te profiteren van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Virton in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Virton
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Bleid wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Bleid voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Bleid. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een prettige leefomgeving en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment