Woning isoleren Mussy-La-Ville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Mussy-La-Ville? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren en tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be vind je uitgebreide informatie over isolatie Mussy-La-Ville. Je kunt denken aan items als de buitengevel isoleren en cellulose isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-mussy-la-ville-6750

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Minder last van ongedierte
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieLuxemburg
GemeenteMusson
Postcode6750
Gasverbruik20.160 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€164,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website lees jij de populairste stappen om jullie woning in Mussy-La-Ville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Mussy-La-Ville is aantrekkelijk beginnend bij € 920 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €200 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De tarieven fluctueren rond de €1750 en je bespaart al snel €270 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Mussy-La-Ville kost om en nabij de €5650. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11400. Daarmee bespaar je pakweg €880 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zien we allerlei rendabele vormen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Mussy-La-Ville (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een bewuste wereld? Isoleren van een huis in Mussy-La-Ville is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2225 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 op jaarbasis. Hierna komen we met de gemiddelde kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Mussy-La-Ville. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4300)
€705
(€7100)
€990
(€8700)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€290
(€1700)
€340
(€3350)
Spouwmuur€195
(€1700)
€660
(€2800)
€865
(€3350)
HR++ glas€220
(€2650)
€310
(€3350)
€370
(€4475)
isolatie mussy-la-ville 6750

Actuele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Mussy-La-Ville?

Waarom zou ik mijn huis in Mussy-La-Ville isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Mega en Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Overigens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3575, dat betekent een winst van 290, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige acties als isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je een handig overzicht van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over de huidige isolatiepremie in Musson

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Musson aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Musson
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen door te isoleren. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Mussy-La-Ville wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Mussy-La-Ville voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Mussy-La-Ville. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een gezond wooncomfort en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment