Woning isoleren Meix-Le-Tige

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Meix-Le-Tige? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij enkele acties zoals buitenmuren isoleren of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Meix-Le-Tige. We bespreken topics als radiatorfolie aanbrengen en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-meix-le-tige-6747

 • Lagere energiekosten
 • Een prettig klimaat in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Meer stilte in huis
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieLuxemburg
GemeenteSaint-Léger
Postcode6747
Gasverbruik20.150 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€164,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website check jij de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Meix-Le-Tige te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Meix-Le-Tige is goed te betalen (vanaf ongeveer € 870 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €265 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn ongeveer €1700 en de besparing op de energienota loopt op tot €245, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, folie, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Meix-Le-Tige kost ongeveer €4900. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1130. De potentiële besparing ligt op €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. De winst is ongeveer €780 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we verscheidene alternatieve vormen. Hierna beoordelen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Meix-Le-Tige (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een woning in Meix-Le-Tige is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2800 m3. Dat is dus al gauw €1225 per jaar. Onderstaand check je de totale prijs als je kiest voor een isolatiespecialist in Meix-Le-Tige. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3800)
€815
(€4900)
€1070
(€9950)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€245
(€2550)
€310
(€3550)
Spouwmuur€175
(€1250)
€610
(€2075)
€830
(€3350)
HR++ glas€195
(€2100)
€295
(€3900)
€390
(€5300)
isolatie meix-le-tige 6747

Populaire Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Meix-Le-Tige?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Meix-Le-Tige isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Engie en Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettige leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3575 en dat bespaart tot €305 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande acties zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Onderstaand vind je meer info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Dema, Handy Home, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Saint-Léger

Via een speciale premie wordt een huis isoleren uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Saint-Léger op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Saint-Léger
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) speciaal voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Meix-Le-Tige wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om geen HR++ glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Meix-Le-Tige voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Meix-Le-Tige. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en veel minder stookkosten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment