Woning isoleren Signeulx

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Signeulx? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een investering als isolatie buitenkant gevel of verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be lees je diverse informatie over isolatie Signeulx. Denk aan vraagstukken over tochtprofielen en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-signeulx-6750

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Bescherm tegen vocht
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Minder last van lawaai van straat
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieLuxemburg
GemeenteMusson
Postcode6750
Gasverbruik20.170 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€164,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand achterhaal je de populairste stappen om je woning in Signeulx te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Signeulx kan erg voordelig (al vanaf € 730 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €200 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De kosten bedragen zo’n €1725 en de winst ligt rond de €270 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Signeulx kost om en nabij de €5300. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1170. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13300. Je profiteert van grofweg €960 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er verschillende interessante uitvoeringen. Hierna behandelen we de populairste vormen.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Signeulx (mei 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en een bewuste maatschappij? Isoleren van jouw woning in Signeulx is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2700 m3. Dat is dus al gauw €1100 op jaarbasis. Hierna calculeren we de totale prijs in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Signeulx. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3600)
€615
(€5750)
€1140
(€9800)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€210
(€2500)
€335
(€3250)
Spouwmuur€395
(€1425)
€470
(€2500)
€785
(€3025)
HR++ glas€220
(€2025)
€330
(€4225)
€435
(€5225)
isolatie signeulx 6750

Gangbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Signeulx?

Waarom zou ik mijn huis in Signeulx isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Eneco en Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3575, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Gamma, Handy Home, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over isolatiepremie in Musson

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Musson voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Musson
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Signeulx wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Signeulx voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Signeulx. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment