Woning isoleren Ruette

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ruette? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij haalbare maatregelen zoals isolatie van buitenmuren en verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina tref je bruikbare informatie over isolatie Ruette. We staan stil bij thema’s als isolatie van muren en steenwol Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-ruette-6760

 • Lagere maandlasten
 • Een prettiger en gezonder huis
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteVirton
Postcode6760
Gasverbruik20.200 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€158,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna tref jij de aantrekkelijkste methodes om een woning in Ruette te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ruette is voordeling (al vanaf +/- € 830 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €260 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €195 per jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ruette kost zo’n €5050. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12000. Hiermee bespaar je circa €920 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we nog enkele mogelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst benoemen we de interessantste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Ruette (juni 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en tegelijkertijd een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw huis in Ruette is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2275 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Ruette. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3400)
€695
(€5100)
€960
(€9650)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€285
(€2650)
€325
(€3300)
Spouwmuur€185
(€1600)
€470
(€2150)
€785
(€3350)
HR++ glas€245
(€2125)
€265
(€3750)
€450
(€5125)
isolatie ruette 6760

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Meer weten over het isolatiebedrijf in Ruette?

Waarom mijn woning in Ruette isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Engie en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €340 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op die manier ontdekt u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Onderstaand lees je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Virton

Mede door een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Virton aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Virton
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Ruette wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ruette voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Ruette. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een comfortabel wooncomfort en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment