Woning isoleren Visé

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Visé? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Middels een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel of kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je belangrijke informatie over isolatie Visé. Je kunt denken aan thema’s als isolatie van muren en PIR isolatie. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-vise-4600

 • Besparen op energierekening
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Goed voor het milieu
 • Relatief snel te plaatsen
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieLuik
GemeenteVisé
Postcode4600
Gasverbruik22.670 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€171,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand vind je de meest rendabele methodes om een woning in Visé te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Visé is goed te betalen (vanaf ongeveer € 760 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €250 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De onkosten bedragen zo’n €1600 en de winst ligt rond de €255, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Visé kost zo’n €4550. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1100. Het rendement is al snel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. Het rendement is grofweg €770 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we meerdere aantrekkelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht behandelen we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Visé (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een duurzame wereld? Isoleren van woning/huis in Visé is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2175 m3. Dat komt neer op €1425 per 12 maanden. Hierna kijken we naar de verwachte kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Visé. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3300)
€595
(€7200)
€1000
(€9500)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€195
(€1600)
€400
(€2700)
Spouwmuur€210
(€775)
€640
(€2750)
€885
(€3300)
HR++ glas€190
(€2900)
€320
(€3950)
€400
(€4850)
isolatie vise 4600

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Meuwissen
 • Soprema
 • Delta
 • IKO enertherm

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Visé?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Visé isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3625 en dat levert gemiddeld op €310, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Zo analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse investeringen als isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze website ontdek je een handig overzicht van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Dema. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom isolatiepremie in Visé

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Visé aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Visé
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Visé wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Via een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Visé voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Visé. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment