Woning isoleren Voeren

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Voeren? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via haalbare maatregelen als je dak isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website check je waardevolle informatie over isolatie Voeren. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals tochtstrips of tochtbanden en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-voeren-3790

 • Een flink lagere energierekening
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Buitengeluid absorberen
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteVoeren
Postcode3790
Gasverbruik22.050 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€168,94

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop achterhaal je de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Voeren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Voeren is goedkoop (rond de € 990 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €240 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De prijzen liggen rond €1650 en de potentiële besparing ligt op €275 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Voeren kost +/- €5550. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €960. Het voordeel loopt al gauw op tot €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. Daarmee bespaar je zo’n €750 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we verschillende aantrekkelijke oplossingen. In het volgende overzicht bespreken we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Voeren (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of wellicht een energiezuinige maatschappij? Isoleren van woning/huis in Voeren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2125 m3. Dat is dus al gauw €975 per jaar. Hierna check je de gemiddelde kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Voeren. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4100)
€785
(€4550)
€1210
(€9900)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€200
(€2050)
€355
(€3500)
Spouwmuur€255
(€1650)
€620
(€2225)
€825
(€3600)
HR++ glas€205
(€2600)
€340
(€4200)
€445
(€4900)
isolatie voeren 3790

Professionele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Soprema
 • Bauder

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Voeren?

Waarom zou ik mijn woning in Voeren isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Mega of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Overigens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675 en dat bespaart tot €215 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande maatregelen zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze pagina bekijk je meer info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Big Mat, Brico, Gamma. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over isolatiepremie in Voeren

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Voeren op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Voeren
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Op basis van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Voeren wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Voeren voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Voeren. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een prettige leefomgeving en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment