Woning isoleren Val-Meer

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Val-Meer? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Via enkele acties als plat dak isoleren of isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna ontdek je waardevolle informatie over isolatie Val-Meer. We zoomen in op items als isolatie van de spouw en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-val-meer-3770

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Goed bezig voor het milieu
 • Minder geluidsoverlast
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode3770
Gasverbruik20.500 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€163,04

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop ontdek je de meest populaire werkzaamheden om jullie woning in Val-Meer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Val-Meer kan erg voordelig (vanaf plusminus € 720 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €195 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven bedragen zo’n €1900 en het rendement ligt op zo’n €285 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, steenwol, glaswol, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Val-Meer kost doorgaans €5300. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Hiermee bespaar je zo’n €890 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast noemen we allerlei mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Val-Meer (juni 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Val-Meer kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2125 m3. De besparing komt neer op €1050 per 12 maanden. Op deze pagina check je de uiteindelijke kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Val-Meer. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4000)
€645
(€6950)
€910
(€9150)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€260
(€1650)
€330
(€2850)
Spouwmuur€280
(€1500)
€490
(€2300)
€840
(€3575)
HR++ glas€235
(€2925)
€300
(€3900)
€435
(€5250)
isolatie val-meer 3770

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Val-Meer?

Waarom juist nu mijn huis in Val-Meer isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Luminus of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3575 en dat bespaart tot €305 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide activiteiten als isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze pagina lees je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Big Mat, Dema, Brico, Handy Home. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in Riemst

Met hulp van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Riemst aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Riemst
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Dankzij ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Val-Meer wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Val-Meer voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Val-Meer. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een optimaal wooncomfort en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment