Woning isoleren Sint-Pieters-Voeren

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Sint-Pieters-Voeren? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een aantal stappen zoals de spouwmuur isoleren of buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal check je bruikbare informatie over isolatie Sint-Pieters-Voeren. We zoomen in op onderwerpen als de gevel isoleren en stappenplan woningisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sint-pieters-voeren-3792

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een gezonde leefomgeving
 • Draag bij aan een milieu
 • Beschermt ook tegen brand
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLimburg
GemeenteVoeren
Postcode3792
Gasverbruik20.570 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€164,12

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Verderop tref jij de interessantste acties om een woning in Sint-Pieters-Voeren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sint-Pieters-Voeren is aantrekkelijk (ongeveer € 890 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €290 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €220 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, steenwol, folie, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sint-Pieters-Voeren kost gemiddeld €4650. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €990. Het rendement is al snel €790 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11300. Daarmee bespaar je ongeveer €900 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we meerdere populaire uitvoeringen. Hierna benoemen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Sint-Pieters-Voeren (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en tegelijk een bewuste maatschappij? Isoleren van jouw huis in Sint-Pieters-Voeren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2075 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 per jaar. Op isolatiespecialisten.be tref je de uiteindelijke kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Pieters-Voeren. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3100)
€875
(€5100)
€950
(€9750)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€250
(€2000)
€400
(€2750)
Spouwmuur€255
(€1325)
€550
(€2250)
€795
(€3600)
HR++ glas€215
(€2200)
€335
(€4075)
€450
(€5325)
isolatie sint-pieters-voeren 3792

Erkende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Sint-Pieters-Voeren?

Wat is het voordeel van mijn woning in Sint-Pieters-Voeren isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Eneco en Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3550, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €300 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Dan ziet u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote activiteiten als gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hieronder bekijk je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Dema, Gamma, Big Mat, Brico, Hubo, Handy Home. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen opname van vocht

Belangrijke details over isolatiepremie in Voeren

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Voeren meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Voeren
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Sint-Pieters-Voeren wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Sint-Pieters-Voeren voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Sint-Pieters-Voeren. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties bieden sowieso een aangenaam leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment