Woning isoleren Sint-Martens-Voeren

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sint-Martens-Voeren? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een paar maatregelen als de bodem isoleren of schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be vind je uiteenlopende informatie over isolatie Sint-Martens-Voeren. We bespreken thema’s als isolatie van de zolder en minerale wol. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-sint-martens-voeren-3790

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een prettig wooncomfort
 • U stoot minder CO2 uit
 • Voor iedere portemonnee
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieLimburg
GemeenteVoeren
Postcode3790
Gasverbruik20.550 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€163,81

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje achterhaal je de aantrekkelijkste acties om een woning in Sint-Martens-Voeren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sint-Martens-Voeren is goed te betalen (vanaf € 970 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €280 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten variëren rond €1900 en het bespaart circa €225 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sint-Martens-Voeren kost gemiddeld €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1030. De besparing loopt op tot €800 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. Dit levert op zo’n €880 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens bestaan er verscheidene populaire oplossingen. Hierna bespreken we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Sint-Martens-Voeren (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of een energiebewuste toekomst? Isoleren van woning/huis in Sint-Martens-Voeren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 p/jaar. Onderstaand berekenen we de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Sint-Martens-Voeren. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4300)
€765
(€5450)
€1060
(€9100)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€180
(€2550)
€385
(€3300)
Spouwmuur€365
(€750)
€450
(€1950)
€870
(€3625)
HR++ glas€230
(€1950)
€270
(€4200)
€450
(€4550)
isolatie sint-martens-voeren 3790

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Sint-Martens-Voeren?

Waarom moet ook ik mijn huis in Sint-Martens-Voeren isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf als OCTA+ en Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een aangename leefomgeving en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3600, dat betekent een winst van 210 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide projecten zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hieronder bekijk je een samenvatting van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Brico. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: neemt geen vocht op

Belangrijke details over isolatiepremie in Voeren

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Voeren aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Voeren
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Op basis van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Sint-Martens-Voeren wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Met een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dun (tochtig) glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sint-Martens-Voeren voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Sint-Martens-Voeren. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een gezonde leefomgeving en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment