Woning isoleren Membruggen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Membruggen? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be ontdek je belangrijke informatie over isolatie Membruggen. Dit kan gaan om vraagstukken over radiatorfolie en subsidie Isolatie juni 2024. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-membruggen-3770

 • Significant lagere energiekosten
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Kies voor een beter milieu
 • Minder ongedierte
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode3770
Gasverbruik20.480 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€162,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand bekijk jij de meest toegepaste toepassingen om jouw woning in Membruggen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Membruggen is goedkoop (vanaf plusminus € 780 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €190 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De onkosten fluctueren rond de €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €285 p/jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Membruggen kost ongeveer €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1190. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. De winst is circa €960, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog enkele interessante oplossingen. Hierna beoordelen we de meest toegepaste opties.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Membruggen (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en ook een duurzame toekomst? Isoleren van de woning in Membruggen is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2650 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 per jaar. Hieronder ontdek je de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Membruggen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3550)
€575
(€6900)
€1220
(€8500)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€195
(€1800)
€390
(€2900)
Spouwmuur€380
(€750)
€560
(€2725)
€945
(€3050)
HR++ glas€230
(€2825)
€320
(€4250)
€440
(€4625)
isolatie membruggen 3770

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Membruggen?

Waarom zou ik mijn huis in Membruggen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Engie of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3550 en dat bespaart tot €225 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitgebreide projecten zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. In de box hieronder komen we met een handig overzicht van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van isolatiepremie in Riemst

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Riemst voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Riemst
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Geholpen door onderstaande tips creëer je een isolatieplan Membruggen wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Membruggen voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Membruggen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden sowieso een aangename warme woning en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment