Woning isoleren Vroenhoven

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vroenhoven? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij enkele acties als vloerisolatie of kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder vind je diverse informatie over isolatie Vroenhoven. Je leest uitvoerig over topics als de spouw isoleren en verschillende materialen. Meteen besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-vroenhoven-3770

 • Structureel lagere energiekosten
 • Weinig last meer van vocht
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Kan snel aangebracht worden
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode3770
Gasverbruik20.520 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€163,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website tref je de meest populaire methodes om jullie woning in Vroenhoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vroenhoven is goedkoop (al vanaf +/- € 800 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €190 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De kosten fluctueren rond de €1950 en de winst ligt rond de €185 per jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Vroenhoven kost gemiddeld €4500. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Je profiteert van ong. €810 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast onderscheiden we nog een aantal rendabele oplossingen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de populairste vormen.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Vroenhoven (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of een duurzame toekomst? Isoleren van een woning in Vroenhoven is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2875 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1175 per jaar. Op deze pagina berekenen we de verwachte kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Vroenhoven. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4100)
€805
(€4950)
€1180
(€9650)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€195
(€2650)
€380
(€2950)
Spouwmuur€180
(€825)
€660
(€2250)
€890
(€3575)
HR++ glas€200
(€2800)
€300
(€3550)
€380
(€5250)
isolatie vroenhoven 3770

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Vroenhoven?

Waarom juist nu mijn huis in Vroenhoven isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimale leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Ook zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3150 en dat bespaart tot €350 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grote werkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hieronder bekijk je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Gamma, Big Mat, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Riemst

Met hulp van een speciale premie wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Riemst voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Riemst
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Vroenhoven wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Vroenhoven voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Vroenhoven. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een prettig wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is cruciaal een prettige leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment