Woning isoleren Alle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Alle? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Via een investering als bijv. de vloer isoleren en isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder tref je waardevolle informatie over isolatie Alle. Je kunt denken aan onderwerpen als isolerende raambekleding en isolatieplan. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-alle-5550

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een gezond wooncomfort
 • Vermindering Milieu-impact
 • Je kunt veel zelf doen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieNamen
GemeenteVresse-Sur-Semois
Postcode5550
Gasverbruik22.040 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€171,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf zie je de meest rendabele onderdelen om een woning in Alle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Alle is interessant (vanaf plusminus € 920 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €190 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1825 en het resultaat is zo’n €210, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, folie, steenwol, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Alle kost gemiddeld €5150. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. Daarmee bespaar je ongeveer €770, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we meerdere mogelijke oplossingen. In het volgende overzicht vermelden we de meest rendabele opties.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Alle (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een huis in Alle is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2150 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1475 per jaar. Onderstaand kijken we naar de totale kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Alle. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3400)
€595
(€4600)
€1170
(€9250)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€180
(€2100)
€325
(€3450)
Spouwmuur€300
(€1525)
€740
(€2600)
€920
(€3125)
HR++ glas€225
(€2125)
€275
(€3725)
€445
(€5200)
isolatie alle 5550

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Alle?

Wat is het voordeel van mijn woning in Alle isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3775, dat betekent een winst van 255 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote investeringen als isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hierna komen we met een korte omschrijving van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Brico, Dema, Hubo, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom isolatiepremie in Vresse-Sur-Semois

Door te profiteren van de geldende premie wordt woningisolatie nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Vresse-Sur-Semois aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Vresse-Sur-Semois
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Dankzij onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Alle wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Alle voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Alle. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een aangenaam leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment