Woning isoleren Vresse-Sur-Semois

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Vresse-Sur-Semois? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Met enkele acties zoals isolatie van buitenmuren en isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand tref je diverse informatie over isolatie Vresse-Sur-Semois. Dit kan gaan om thema’s als de bodem isoleren en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-vresse-sur-semois-5550

 • Besparen op energiekosten
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Geluidswerende werking
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieNamen
GemeenteVresse-Sur-Semois
Postcode5550
Gasverbruik23.290 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€174,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website bekijk je de interessantste stappen om een woning in Vresse-Sur-Semois te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vresse-Sur-Semois is goed te betalen (plusminus € 830 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €245 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De prijzen bedragen zo’n €1700 en het bespaart circa €190 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Vresse-Sur-Semois kost gemiddeld €5800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1090. De besparing loopt op tot €860 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. Je profiteert van circa €820 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens noemen we verschillende populaire oplossingen. In onderstaande tekst praten we over de populairste vormen.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Vresse-Sur-Semois (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en ook een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Vresse-Sur-Semois is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2350 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €825 (jaarlijks). Hieronder tref je de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Vresse-Sur-Semois. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4350)
€855
(€7100)
€1210
(€8000)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€270
(€2450)
€310
(€3300)
Spouwmuur€365
(€1050)
€640
(€2700)
€825
(€3475)
HR++ glas€190
(€2400)
€325
(€3375)
€390
(€4650)
isolatie vresse-sur-semois 5550

Erkende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • NMC
 • Delta
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Vresse-Sur-Semois?

Waarom zou ik mijn huis in Vresse-Sur-Semois isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Watz of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3425, waarbij u een besparing realiseert van €260 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende projecten als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je meer info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Gamma, Dema, Brico. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Vresse-Sur-Semois

Via de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Vresse-Sur-Semois aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vresse-Sur-Semois
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Vresse-Sur-Semois wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vresse-Sur-Semois voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Vresse-Sur-Semois. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een optimaal binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment