Woning isoleren Agimont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Agimont? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. de kruipruimte isoleren of radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder komen we met handige informatie over isolatie Agimont. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals bodemisolatie en K-waarde. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-agimont-5544

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Einde van vochtproblemen
 • Goed voor het klimaat
 • Weinig geluid in de woning
 • Beter energielabel

ProvincieNamen
GemeenteHastière
Postcode5544
Gasverbruik22.030 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€170,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje tref je de meest toegepaste onderdelen om je woning in Agimont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Agimont kan zeer goedkoop (ongeveer € 910 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €190 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn ongeveer €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €190, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Agimont kost zo’n €5150. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1040. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12800. Dit levert op circa €950 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we nog meer rendabele oplossingen. Hierna benoemen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Agimont (juli 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiebewuste samenleving? Isoleren van de woning in Agimont kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2500 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 (jaarlijks). Hierna ontdek je de hoogte van de investering in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Agimont. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3350)
€875
(€6200)
€1090
(€9600)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€290
(€2000)
€300
(€3150)
Spouwmuur€205
(€1750)
€690
(€2400)
€820
(€3250)
HR++ glas€190
(€2400)
€325
(€4225)
€355
(€4950)
isolatie agimont 5544

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Agimont?

Wat is het voordeel van mijn woning in Agimont isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Eneco of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3375 en dat levert gemiddeld op €290 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande klussen zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hieronder lees je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Handy Home, Big Mat, Hubo, Gamma. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Hastière

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Hastière aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hastière
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Agimont wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Agimont voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Agimont. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren in een comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment