Woning isoleren Chairière

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Chairière? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een isolatiemaatregel zoals gevelisolatie en buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Chairière. We staan stil bij onderwerpen als plat dak isoleren en glaswol isolatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-chairiere-5550

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Minder geluidsoverlast
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieNamen
GemeenteVresse-Sur-Semois
Postcode5550
Gasverbruik22.070 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€171,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand ontdek jij de interessantste toepassingen om jouw woning in Chairière te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Chairière is voordeling (rond de € 970 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten fluctueren rond de €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €250 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Chairière kost ongeveer €4950. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1230. De besparing loopt op tot €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Je profiteert van om en nabij €810 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook bestaan er verschillende interessante werkzaamheden. In de volgende paragraaf benoemen we de meest toegepaste vormen.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Chairière (april 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of een groenere wereld? Isoleren van de woning in Chairière kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2875 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 p/jaar. Op deze pagina berekenen we de totale kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Chairière. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3250)
€675
(€6450)
€1160
(€9550)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€215
(€2550)
€350
(€3200)
Spouwmuur€330
(€1200)
€670
(€2625)
€790
(€3275)
HR++ glas€220
(€1875)
€275
(€3025)
€385
(€5075)
isolatie chairiere 5550

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Chairière?

Wat is het voordeel van mijn woning in Chairière isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij zoals Luminus of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een gezond wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3650 en geeft een besparing van €255 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende acties zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hierna komen we met meer info over veel toegepaste manieren. Te koop bij grotere bouwmarkten als Dema, Hubo, Gamma, Brico, Handy Home, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Vresse-Sur-Semois

Door de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Vresse-Sur-Semois meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vresse-Sur-Semois
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Aan de hand van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Chairière wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Chairière voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Chairière. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een prettig wooncomfort en een veel lagere energierekening. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment