Woning isoleren Waasmunster

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Waasmunster? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de gevel isoleren of isolerende raamfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze website check je waardevolle informatie over isolatie Waasmunster. Je komt meer te weten over thema’s als dakisolatie en energie besparen tips. Direct aan de slag? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-waasmunster-9250

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een prettig binnenklimaat
 • Minder uitstoot van CO2
 • Speciale groene leningen
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWaasmunster
Postcode9250
Gasverbruik21.390 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€170,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop tref jij de meest populaire werkzaamheden om een woning in Waasmunster te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Waasmunster is betaalbaar (plusminus € 880 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €200 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De prijzen liggen rond €1775 en de besparing loopt op tot €275, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Waasmunster kost je zo’n €5100. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12000. Daarmee bespaar je circa €960, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we verschillende vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Waasmunster (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of bijdragen aan een bewuste maatschappij? Isoleren van jouw huis in Waasmunster is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2700 m3. Dat komt neer op €800 p/jaar. Op deze website check je de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Waasmunster. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3150)
€675
(€6600)
€1200
(€8800)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€275
(€2450)
€315
(€3050)
Spouwmuur€260
(€1025)
€430
(€2375)
€895
(€3300)
HR++ glas€225
(€2350)
€295
(€3925)
€355
(€5025)
isolatie waasmunster 9250

Plaatsen in de omgeving:

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Rockwool
 • Isover
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Waasmunster?

Waarom moet ook ik mijn huis in Waasmunster isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Tevens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3250 en dat bespaart tot €275 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan analyseer je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote maatregelen zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze pagina tref je meer info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Brico, Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Waasmunster

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Waasmunster kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Waasmunster
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Waasmunster wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Waasmunster voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Waasmunster. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en bespaart veel energie. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment