Woning isoleren Zele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Zele? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen zoals de schuur isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hieronder bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Zele. We bespreken topics als isolatie van de gevel en spouwanker. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-zele-9240

 • Lagere stookkosten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZele
Postcode9240
Gasverbruik21.380 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€169,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Verderop ontdek je de meest interessante toepassingen om een woning in Zele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zele is interessant (al vanaf +/- € 840 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn gemiddeld €1925 en het bespaart circa €280 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, folie, icynene, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Zele kost je zo’n €4800. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1150. De besparing loopt op tot €690 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12300. Hiermee bespaar je pakweg €900 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we verschillende alternatieve werkzaamheden. In de volgende paragraaf behandelen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Zele (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en ook een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Zele kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2475 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina kijken we naar de totale prijs zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Zele. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3050)
€715
(€6650)
€990
(€9150)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€210
(€2300)
€360
(€3450)
Spouwmuur€355
(€875)
€530
(€2450)
€825
(€3425)
HR++ glas€210
(€2150)
€285
(€3900)
€435
(€4550)
isolatie zele 9240

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Recticel
 • Petralana
 • Illbruck
 • Siniat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Zele?

Waarom mijn woning in Zele isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Mega of Poweo, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3825, dat betekent een winst van 220, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar zie je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide projecten als gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hieronder ontdek je meer info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over isolatiepremie in Zele

Door te profiteren van de huidige premies wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Zele aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zele
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Zele wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Zele voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Zele. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een prettige leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettige leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment