Woning isoleren Wetteren

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Wetteren? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Via een investering zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze pagina ontdek je belangrijke informatie over isolatie Wetteren. We bespreken topics als radiatorfolie en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-wetteren-9230

 • Elke maand besparen op energie
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWetteren
Postcode9230
Gasverbruik21.370 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€169,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje check jij de meest populaire stappen om je woning in Wetteren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wetteren kan erg voordelig (om en nabij de € 870 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €290 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De kosten zijn gemiddeld €1775 en de winst ligt rond de €220 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Wetteren kost +/- €5700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1180. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Het rendement is om en nabij €780 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we diverse interessante mogelijkheden. Hierna bediscussiëren we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Wetteren (juli 2024)?

Wil jij lagere energielasten en tegelijk een bewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Wetteren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2675 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 op jaarbasis. Op deze website ontdek je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Wetteren. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3450)
€595
(€6750)
€1190
(€9400)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€205
(€2150)
€330
(€3450)
Spouwmuur€365
(€1150)
€740
(€2325)
€890
(€3175)
HR++ glas€200
(€2050)
€315
(€3775)
€375
(€4550)
isolatie wetteren 9230

Populaire Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Soprema
 • Ursa
 • Siniat
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Wetteren?

Waarom juist nu mijn huis in Wetteren isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Mega of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275 en geeft een besparing van €260, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Daardoor ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Onderstaand ontdek je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Brico, Big Mat, Handy Home. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: is erg brandbaar

Info over isolatiepremie in Wetteren

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Wetteren kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wetteren
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Wetteren wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Wetteren voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Wetteren. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment