Woning isoleren Wachtebeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Wachtebeke? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een isolatiemaatregel als de spouwmuur isoleren en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Wachtebeke. We zoomen in op vraagstukken over isolatie van de spouw en thermische bruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-wachtebeke-9185

 • Besparen op energierekening
 • Een prettige leefomgeving
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWachtebeke
Postcode9185
Gasverbruik21.330 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€169,09

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna ontdek je de populairste manieren om jouw woning in Wachtebeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wachtebeke is voordeling (vanaf € 970 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €245 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De tarieven zijn ongeveer €1750 en de winst ligt rond de €270 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Wachtebeke kost gemiddeld €4900. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11500. Hiermee bespaar je zo’n €830 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we nog meer vaak toegepaste opties. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Wachtebeke (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een woning in Wachtebeke is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2375 m3. Dat is dus al gauw €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de verwachte kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Wachtebeke. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3450)
€675
(€6900)
€1050
(€9650)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€180
(€2500)
€355
(€2900)
Spouwmuur€260
(€1475)
€720
(€2600)
€890
(€3600)
HR++ glas€190
(€2250)
€325
(€3825)
€380
(€4875)
isolatie wachtebeke 9185

Populaire Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Petralana
 • Borgh
 • Isolatieshop
 • Rockwool

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Wachtebeke?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Wachtebeke isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3950 en geeft een besparing van €230 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hierna lees je praktische info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Brico, Hubo, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Wachtebeke

Via de geldende premie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Wachtebeke kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wachtebeke
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Wachtebeke wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Wachtebeke voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Wachtebeke. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een comfortabel klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment