Woning isoleren Chastrès

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Chastrès? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Dankzij enkele acties zoals bijvoorbeeld muren isoleren en isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand komen we met waardevolle informatie over isolatie Chastrès. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolatie van muren en Pur Isolatieplaten. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-chastres-5650

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Weinig last meer van vocht
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Dempt het geluid
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode5650
Gasverbruik23.170 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€174,95

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website zie je de aantrekkelijkste acties om een woning in Chastrès te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Chastrès is financieel toegankelijk (plusminus € 900 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €245 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn zo’n €1800 en de potentiële besparing ligt op €240 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Chastrès kost gemiddeld €4700. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1020. De besparing loopt op tot €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11700. Je profiteert van plusminus €800 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook kennen we nog een aantal alternatieve opties. In het gedeelte hierna praten we over de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Chastrès (februari 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en ook een groenere toekomst? Isoleren van jouw woning in Chastrès is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2475 m3. Dat is dus al gauw €925 per jaar. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de uiteindelijke kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Chastrès. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie kan men terugverdienen in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3600)
€805
(€5900)
€970
(€9600)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€280
(€1850)
€380
(€2700)
Spouwmuur€285
(€1600)
€520
(€2125)
€890
(€3575)
HR++ glas€210
(€2150)
€310
(€3850)
€430
(€5275)
isolatie chastres 5650

Plaatsen in de buurt:

Gangbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Chastrès?

Waarom zou ik mijn huis in Chastrès isoleren?

Een solide woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Luminus of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3275 en dat levert gemiddeld op €320 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op die manier achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige investeringen als isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. In de box hieronder lees je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Hubo, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Walcourt

Dankzij de huidige premies wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Walcourt aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Walcourt
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Op basis van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Chastrès wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Chastrès voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Chastrès. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettige leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment