Woning isoleren Walcourt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Walcourt? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld bodemisolatie of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina komen we met bruikbare informatie over isolatie Walcourt. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals muren isoleren en minerale wol. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-walcourt-5650

 • Lagere energienota
 • Meer controle in de woning
 • Vermindering Milieu-impact
 • Ook geluidswerend
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode5650
Gasverbruik23.400 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€176,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf tref jij de aantrekkelijkste methodes om jouw woning in Walcourt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Walcourt kan zeer goedkoop (rond de € 730 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn zo’n €1775 en de winst ligt rond de €265 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiechape, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Walcourt kost je zo’n €4800. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1120. De besparing loopt op tot €870 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12300. Hiermee bespaar je zo’n €790, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we allerlei rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hierna praten we over de populairste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Walcourt (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en tegelijk een groenere toekomst? Isoleren van een woning in Walcourt kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2575 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 per 12 maanden. Op deze website komen we met de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Walcourt. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3100)
€815
(€4800)
€1200
(€9350)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€235
(€2500)
€375
(€2800)
Spouwmuur€335
(€1275)
€530
(€2675)
€830
(€3550)
HR++ glas€195
(€2950)
€305
(€4250)
€450
(€4925)
isolatie walcourt 5650

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Walcourt?

Waarom moet ook ik mijn huis in Walcourt isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een maatschappij zoals Mega en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3375, dat betekent een winst van 210, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Hierdoor komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Diepgaande investeringen zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hierna tref je nuttige informatie over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Brico. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: een dure oplossing

Info over isolatiepremie in Walcourt

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Walcourt aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Walcourt
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met het advies hieronder creëer je een isolatieplan Walcourt wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Walcourt voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Walcourt. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een comfortabel klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment