Woning isoleren Fraire

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Fraire? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de spouwmuur of radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina komen we met waardevolle informatie over isolatie Fraire. Je kunt denken aan onderwerpen als binnenmuren isoleren en subsidie Isolatie februari 2024. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-fraire-5650

 • Besparen op energienota
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Een verantwoorde warme woning
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode5650
Gasverbruik23.200 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€175,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop bekijk jij de interessantste stappen om jouw woning in Fraire te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Fraire is voordeling (rond de € 950 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €295 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn ongeveer €1850 en de potentiële besparing ligt op €255 per jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Fraire kost doorgaans €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1210. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11000. Dit levert op grofweg €800 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we verscheidene vaak toegepaste alternatieven. In onderstaande tekst beschrijven we de meest interessante opties.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Fraire (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een groenere samenleving? Isoleren van een woning in Fraire is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 per jaar. Hierna check je de gemiddelde kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Fraire. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3300)
€715
(€4950)
€990
(€8400)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€205
(€1800)
€395
(€3400)
Spouwmuur€195
(€725)
€740
(€2125)
€825
(€3350)
HR++ glas€215
(€2450)
€315
(€3325)
€390
(€5025)
isolatie fraire 5650

Gangbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Meer weten over het isolatiebedrijf in Fraire?

Waarom zou ik mijn huis in Fraire isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een maatschappij zoals OCTA+ en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275 en dat levert gemiddeld op €265 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Vandaar kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide activiteiten als dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze website check je een handig overzicht van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Brico, Handy Home, Dema, Gamma, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: is erg brandbaar

Belangrijke details over isolatiepremie in Walcourt

Dankzij de geldende premie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Walcourt aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Walcourt
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Fraire wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Onder andere dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Fraire voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Fraire. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen resulteren in een aangenaam klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment