Woning isoleren Clermont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Clermont? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. de gevel isoleren en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be tref je uiteenlopende informatie over isolatie Clermont. Denk aan vraagstukken over isolatie van de dakkapel en soorten isolatiewaarden. Meteen besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-clermont-5650

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Een duurzame oplossing
 • Beschermt ook tegen brand
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode5650
Gasverbruik23.180 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€175,11

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website vind jij de aantrekkelijkste manieren om een woning in Clermont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Clermont is interessant (ongeveer € 840 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten bedragen zo’n €1850 en de winst ligt rond de €195 per jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, icynene, folie, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Clermont kost zo’n €5900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11400. Daarmee bespaar je grofweg €750, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook zien we meerdere mogelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Clermont (februari 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of wellicht een duurzame samenleving? Isoleren van een huis in Clermont is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2700 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1175 op jaarbasis. Hierna ontdek je de totale prijs in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Clermont. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4250)
€865
(€5850)
€1210
(€9450)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€175
(€2200)
€305
(€3350)
Spouwmuur€400
(€975)
€470
(€2350)
€940
(€3675)
HR++ glas€220
(€2050)
€290
(€3725)
€445
(€5000)
isolatie clermont 5650

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Clermont?

Waarom mijn woning in Clermont isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energiebedrijf als Mega en Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3600, dat betekent een winst van 285, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met kort & bondige info over het actuele aanbod. Te koop bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Big Mat, Brico, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: neemt geen vocht op

Belangrijke details over isolatiepremie in Walcourt

Met behulp van de huidige premies wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Walcourt meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Walcourt
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Geholpen door de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Clermont wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Clermont voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Clermont. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties resulteren in een lekker warm huis en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment