Woning isoleren Castillon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Castillon? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een aantal stappen zoals je dak isoleren en tochtwering kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Castillon. We bespreken zaken als isolatie van verwarmingsbuizen en glaswol. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-castillon-5650

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Meer controle in de woning
 • Minder vervuiling
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode5650
Gasverbruik23.160 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€174,80

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje check je de meest rendabele onderdelen om jouw woning in Castillon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Castillon is betaalbaar (om en nabij de € 850 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €290 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De prijzen bedragen zo’n €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €285 op jaarbasis. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Castillon kost je zo’n €4600. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. De potentiële besparing ligt op €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13400. Dit levert op ong. €760 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens noemen we nog een aantal aantrekkelijke uitvoeringen. Hieronder behandelen we de meest toegepaste opties.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Castillon (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een woning in Castillon is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2725 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 op jaarbasis. Op deze website bekijk je de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Castillon. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3850)
€635
(€6700)
€1180
(€9700)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€195
(€1800)
€345
(€2850)
Spouwmuur€190
(€1375)
€740
(€2075)
€875
(€3525)
HR++ glas€215
(€2275)
€325
(€3350)
€405
(€5025)
isolatie castillon 5650

Actuele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Castillon?

Wat is het voordeel van mijn woning in Castillon isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie en Antargaz, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3925 en dat levert gemiddeld op €250 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. In de box hieronder bekijk je nuttige informatie over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over isolatiepremie in Walcourt

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Walcourt aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Walcourt
Het is evident: je kunt fors besparen door te isoleren. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Castillon wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Castillon voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Castillon. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren in een comfortabele leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment