Woning isoleren Pry

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Pry? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de binnengevel en warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hieronder ontdek je diverse informatie over isolatie Pry. Je kunt denken aan vraagstukken over de garage isoleren en ventilatieroosters. Direct aan de slag? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-pry-5650

 • Een structureel lagere energierekening
 • Meer controle in de woning
 • Draag bij aan een milieu
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode5650
Gasverbruik23.210 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€175,57

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de meest interessante acties om je woning in Pry te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Pry kan erg voordelig (plusminus € 930 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €245 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn ongeveer €1700 en het resultaat is zo’n €230, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, folie, glaswol, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Pry kost om en nabij de €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12600. De winst is ongeveer €820, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we verscheidene mogelijke werkzaamheden. Hieronder bespreken we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Pry (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en een energiezuinige samenleving? Isoleren van woning/huis in Pry is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2375 m3. Dat is dus al gauw €1075 (jaarlijks). Op deze pagina kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Pry. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per optie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3800)
€865
(€4850)
€950
(€9150)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€220
(€1750)
€350
(€2850)
Spouwmuur€230
(€1325)
€730
(€2400)
€915
(€3525)
HR++ glas€215
(€1900)
€280
(€3950)
€415
(€5325)
isolatie pry 5650

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Pry?

Wat is het voordeel van mijn woning in Pry isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij als Watz en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Mede zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3775 en besparen tot €265 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende activiteiten als isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je meer info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Walcourt

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Walcourt aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Walcourt
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Pry wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Pry voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Pry. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een comfortabel wooncomfort en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment