Woning isoleren Fontenelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Fontenelle? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een isolatiemaatregel als isolatie van de buitengevel en dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna lees je nuttige informatie over isolatie Fontenelle. Je komt meer te weten over topics als isolatie van de dakkapel en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-fontenelle-5650

 • Lagere maandlasten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Een verantwoorde keuze
 • Een warmere én stillere woning
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode5650
Gasverbruik23.190 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€175,26

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Hierna ontdek jij de meest interessante methodes om jullie woning in Fontenelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Fontenelle kan zeer goedkoop (rond de € 870 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €200 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten liggen rond €2000 en het resultaat is zo’n €225 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, dekens, glaswol, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Fontenelle kost plusminus €4950. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. Het rendement is al snel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. De winst is ong. €850, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande zien we nog enkele mogelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht beschrijven we de interessantste vormen.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Fontenelle (februari 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en natuurlijk een duurzame maatschappij? Isoleren van een huis in Fontenelle is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2950 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 (jaarlijks). Op deze pagina vind je de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Fontenelle. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3750)
€855
(€6300)
€1130
(€8000)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€185
(€2250)
€355
(€3050)
Spouwmuur€240
(€1725)
€720
(€2300)
€940
(€3425)
HR++ glas€230
(€2700)
€290
(€3300)
€440
(€4800)
isolatie fontenelle 5650

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Fontenelle?

Waarom mijn woning in Fontenelle isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Mega of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Ook geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3100 en dat bespaart tot €225, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Vandaar achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten als dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Onderstaand ontdek je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Brico, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Walcourt

Met behulp van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Walcourt voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Walcourt
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Dankzij ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Fontenelle wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Fontenelle voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Fontenelle. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een aangenaam wooncomfort en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een aangename leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment