Woning isoleren Rognée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Rognée? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een aantal stappen zoals de garage isoleren of tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hierna bekijk je belangrijke informatie over isolatie Rognée. Je komt meer te weten over items als isolatie van de vloer en PIR isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-rognee-5651

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Geluidswerende werking
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode5651
Gasverbruik23.270 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€176,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna vind je de interessantste onderdelen om je woning in Rognée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Rognée is goed te betalen (al vanaf € 850 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1850 en het bespaart circa €245 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Rognée kost om en nabij de €5000. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. Hiermee bespaar je om en nabij €900 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0bestaan er diverse populaire uitvoeringen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Rognée (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en ook een bewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Rognée is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2625 m3. Dat komt neer op €1225 op jaarbasis. Hieronder ontdek je de totale prijs zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Rognée. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3050)
€735
(€5150)
€1190
(€9750)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€185
(€1650)
€330
(€3350)
Spouwmuur€230
(€1625)
€550
(€2500)
€900
(€3675)
HR++ glas€215
(€2625)
€280
(€4150)
€365
(€5100)
isolatie rognee 5651

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Rognée?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Rognée isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als OCTA+ of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3975 en geeft een besparing van €240, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar check je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grote werkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hierna komen we met een samenvatting van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Belangrijke details over isolatiepremie in Walcourt

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Walcourt op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Walcourt
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Rognée wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Rognée voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Rognée. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een gezond wooncomfort en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment