Woning isoleren Gourdinne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Gourdinne? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld schuin dak isoleren of radiatorisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je bruikbare informatie over isolatie Gourdinne. Bijvoorbeeld topics als vliering isoleren en EPS isolatie. Direct aan de slag? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-gourdinne-5651

 • Lagere stookkosten
 • Minder last van trek en tocht
 • Minder impact op het milieu
 • Dempt het geluid
 • Veel lokale specialisten

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode5651
Gasverbruik23.250 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€176,19

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje check jij de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Gourdinne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Gourdinne is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 930 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €250 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1875 en het resultaat is zo’n €215 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, icynene, folie, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Gourdinne kost je zo’n €5050. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1120. De besparing loopt op tot €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €13100. Daarmee bespaar je ongeveer €860 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook noemen we verschillende alternatieve oplossingen. In het gedeelte hieronder behandelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Gourdinne (februari 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van jouw huis in Gourdinne is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2275 m3. Dat komt neer op €875 (jaarlijks). Op deze pagina kijken we naar de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Gourdinne. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3350)
€705
(€6100)
€1130
(€9800)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€240
(€2400)
€395
(€3250)
Spouwmuur€195
(€1750)
€700
(€1925)
€830
(€3175)
HR++ glas€250
(€2375)
€290
(€3800)
€435
(€5025)
isolatie gourdinne 5651

Actuele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Gourdinne?

Wat is het voordeel van mijn woning in Gourdinne isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3175 en besparen tot €235 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande klussen als isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. In de box hieronder komen we met een samenvatting van het actuele aanbod. Te koop bij de betere bouwmarkt als Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Dema, Big Mat. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen opname van vocht

Info over isolatiepremie in Walcourt

Met behulp van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Walcourt aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Walcourt
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente opgezet voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Gourdinne wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, verrotte muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Gourdinne voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Gourdinne. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een comfortabel wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment