Woning isoleren Yves-Gomezée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Yves-Gomezée? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Middels een paar maatregelen als je spouwmuur isoleren en isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website ontdek je belangrijke informatie over isolatie Yves-Gomezée. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals triple glas en Pur Isolatieplaten. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-yves-gomezee-5650

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een gezond klimaat in huis
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Interessante energiebespaarlening
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode5650
Gasverbruik23.230 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€175,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand bekijk je de meest toegepaste toepassingen om je woning in Yves-Gomezée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Yves-Gomezée is financieel toegankelijk (plusminus € 880 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €255 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen zijn gemiddeld €1800 en je bespaart al snel €280 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Yves-Gomezée kost plusminus €4500. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1190. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €13400. Dit levert op ong. €830 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens bestaan er diverse alternatieve vormen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Yves-Gomezée (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en natuurlijk een energiebewuste toekomst? Isoleren van een huis in Yves-Gomezée is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2450 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 per 12 maanden. Hierna vind je de gemiddelde kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Yves-Gomezée. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3300)
€865
(€5150)
€1030
(€8850)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€245
(€2450)
€320
(€3050)
Spouwmuur€385
(€725)
€610
(€2000)
€835
(€3300)
HR++ glas€235
(€2750)
€340
(€3750)
€350
(€4900)
isolatie yves-gomezee 5650

Gangbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Yves-Gomezée?

Waarom moet ook ik mijn huis in Yves-Gomezée isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Luminus of Lampiris, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezonde leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3100, dat betekent een winst van 275 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Vandaar kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande werkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Brico, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Walcourt

Met hulp van de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Walcourt op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Walcourt
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Yves-Gomezée wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Yves-Gomezée voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Yves-Gomezée. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een aangenaam warm huis en structureel lagere energielasten. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment